Hünkar beğendi tarifi.

Hünkar beğendi için gerekli malzemeler
500 gram koyun eti
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet soğan
1 çorba kaşığı sirke
2 adet domates
2.5 su bardağı sıcak su
5 adet patlıcan
1.5 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz ve kekik
Hünkar beğendi yemeği tarifi / Yapılışı
Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilav edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği sıcak suyun ve en son tuzu ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu ise iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyla çok ince kıyın.
Tereyağını bir tavada eritin, 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin sararana kadar kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin, hızla karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine etleri ekleyerek servis yapın. Şimdiden afiyet olsun...

Yorumlar