PAMUK POĞAÇA
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı silme toz şeker
1 çorba kaşığı silme tuz
1 paket instant kuru maya
3-3,5 su bardağı un
İç Malzeme
1 kalıp kadar beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzerine
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu
HAZIRLANIŞI
3 su bardağı unu hamur yoğurma kabına koyun. Kuru mayayı, tuzu, şekeri koyup çırpma teliyle karıştırın.Sonra kuru karışımın ortasını açın ve süt, su ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.Yoğurduğunuz hamurun üzerini poşet ve bir mutfak beziyle örtüp yarım saat kadar mayalanması için bekletin. Bu arada maydanozu ince doğrayın ve beyaz peynirle birlikte iyice karıştırın.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki kez katlayarak ve parmaklarınızla açarak iç malzemesinde koyun, kapatın ve elinizde yuvarlayın. Poğaçaları fırın tepsisine dizdikten sonra tekrar üzerini örtüp 15-20 dakika bekletin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serperek 180 derece ısınmış fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pamuk poğaça hazır. Afiyetle tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı silme toz şeker
1 çorba kaşığı silme tuz
1 paket instant kuru maya
3-3,5 su bardağı un
İç Malzeme
1 kalıp kadar beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzerine
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu
HAZIRLANIŞI
3 su bardağı unu hamur yoğurma kabına koyun. Kuru mayayı, tuzu, şekeri koyup çırpma teliyle karıştırın.Sonra kuru karışımın ortasını açın ve süt, su ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.Yoğurduğunuz hamurun üzerini poşet ve bir mutfak beziyle örtüp yarım saat kadar mayalanması için bekletin. Bu arada maydanozu ince doğrayın ve beyaz peynirle birlikte iyice karıştırın.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki kez katlayarak ve parmaklarınızla açarak iç malzemesinde koyun, kapatın ve elinizde yuvarlayın. Poğaçaları fırın tepsisine dizdikten sonra tekrar üzerini örtüp 15-20 dakika bekletin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serperek 180 derece ısınmış fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pamuk poğaça hazır. Afiyetle tüketebilirsiniz.
Yemekler orcins
YanıtlaSil