Karnı yarık tarifi

Merhabalar bugün sizler için karnıyarık nasıl yapılır, nasıl lezzetli olur ve nasıl keyifle yenildigini vereceğim tarifle uygulayan bilirsiniz. Şimdi gecelim tarife önce orta boy patlıcan alınır pijema dedigimiz soyma yöntemi ile soyulur, daha sonra ocakta bulunan kızgın yağın iceri sine atılır(yağın kızgın oldugumdan emin olun) kızaran patlıcan bir kenara alınır. Şimdi ise karnı yarıgın iç harcını hazırlamak için soğanlar küp küp doğranır ve tencereye atılır biraz sıvı yağ ile kavrulur kavrulan soğanların içine az yağlı dana kıyması ilave edilir ve birlikte kavrulmaya devam eder. Karışımın içine tuz, karabiber, pulbiber, kimyon yeterince konulur ve enzon biraz salca ilave edilir. İç iyice kavrulunca biraz su atarak sulanması saglanır. Kızaran patlıcanımızı yemek kaşığı yardımıyla ortasını acarız ve hazırladığımız içi koyarız içi koyma işi bitince bir tane biberi ortadan kesip patlıcanı üstüne koyuyoruz. Hazır olan karnı yarıgımızı fırına atarak 15_20 dk kadar fırında bekletip cıkarıyoruz. Sunum yaparken üzerine biraz maydanoz dograyıp serpiştiryoruz,ve karnıyarıgımız yemeye hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar