Mozaik Topları
Tarifi İçin Malzemeler
100 gr tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket vanilya
1 paket kakao (25 gr )
1 çay bardağı ceviz
2 paket petibör bisküvi
Bulamak için hindistan cevizi
Mozaik ToplarıTarifi Yapılışı
Uygun bir kabın içerisine bisküvileri ufalayın. Ancak çok iri olmamasına dikkat etmelisiniz.
Sosu için uygun bir tavada tereyağını eritin. İçine süt, vanilya, şeker ve kakaoyu karıştırıp biraz fokurdayıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kırdığınız bisküvilerin üzerine çekilmiş cevizleri de ekleyin.Dilerseniz içine fındıkta koyabilirsiniz. Fındıklı da çok güzel oluyor.
Pişen ve ilk sıcağı çıkan çikolata sosunu da bisküvilere döküp çok ezmeden dikkatli bir şekilde karıştırın.
Hazırladığımız harçtan parçalar alın, minik minik toplar yapın.
Son olarak topları hindistan cevizine bulayıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.
-----------------------------------------------------------------------
Mozaik Topları Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?
Bisküvileri kırarken hepsinin aynı boyutta olmasına gerek yok. Ancak robottan geçirip un haline getirmemelisiniz.
Mozaik topların içerisine ceviz kırığı koyabileceğiniz gibi fındık kırığı da koyabilirsiniz.
Sosla birlikte bisküvileri karıştırırken ezmemeye dikkat etmelisiniz.
Mozaik toplarınızın dışını hindistan cevizine bulayabilecğiniz gibi toz antep fıstığına, fındık kırığına yada benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayabilirsiniz
Tarifi İçin Malzemeler
100 gr tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket vanilya
1 paket kakao (25 gr )
1 çay bardağı ceviz
2 paket petibör bisküvi
Bulamak için hindistan cevizi
Mozaik ToplarıTarifi Yapılışı
Uygun bir kabın içerisine bisküvileri ufalayın. Ancak çok iri olmamasına dikkat etmelisiniz.
Sosu için uygun bir tavada tereyağını eritin. İçine süt, vanilya, şeker ve kakaoyu karıştırıp biraz fokurdayıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kırdığınız bisküvilerin üzerine çekilmiş cevizleri de ekleyin.Dilerseniz içine fındıkta koyabilirsiniz. Fındıklı da çok güzel oluyor.
Pişen ve ilk sıcağı çıkan çikolata sosunu da bisküvilere döküp çok ezmeden dikkatli bir şekilde karıştırın.
Hazırladığımız harçtan parçalar alın, minik minik toplar yapın.
Son olarak topları hindistan cevizine bulayıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.
-----------------------------------------------------------------------
Mozaik Topları Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?
Bisküvileri kırarken hepsinin aynı boyutta olmasına gerek yok. Ancak robottan geçirip un haline getirmemelisiniz.
Mozaik topların içerisine ceviz kırığı koyabileceğiniz gibi fındık kırığı da koyabilirsiniz.
Sosla birlikte bisküvileri karıştırırken ezmemeye dikkat etmelisiniz.
Mozaik toplarınızın dışını hindistan cevizine bulayabilecğiniz gibi toz antep fıstığına, fındık kırığına yada benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder